Reisverhaal «Huallajara - Laguna Chalviri»

Peru, Bolivië, Chili | Bolivië | 0 Reacties 21 November 2017 - Laatste Aanpassing 28 November 2017

Vandaag staan er bijna 50 kilometers voor de boeg met heel wat hoogtemeters. Ik vrees voor de zwaarste dag in deze avontuurlijke route.

Ik moet de vrouw des huizes wakker maken om alsnog tijdig een ontbijt te kunnen krijgen, want zonder een stevig ontbijt kunnen we de fietsen niet op. We staan soms versteld van de hoeveelheden dat we binnenspelen, maar onze lichamen zijn vragende partij.

Meteen bij de eerste kilometers blijft Kathleen erg ver achter en ik maak me meteen zorgen, want we moeten voort. We moeten een bergpas over van 4928 meter en dat geeft weinig kans op kampeermogelijkheden. Ik wil Laguna Chalviri bereiken, willen we een beetje voorzichtigheid aan de dag leggen. want deze dag etappe kan echt wel voor levensbedreigende situaties zorgen, dat is echt niet overdreven. In Huallajara, het dorp waar we geslapen hebben, hebben ze ons alvast gewaarschuwd dat de eerste klimkilometers extreem slechte wegen kennen.

Ik moet ook meteen van de fiets om de steile bergpas te kunnen beklimmen op een uiterst slechte weg van zand en stenen. Het is duwen en happen naar zuurstof tegelijk. In tegenstelling tot de andere dagen ben ik niet in staat om ook de fiets van Kathleen de hoogte op te duwen. Mijn krachten zijn gelimiteerd tot enkel het voortduwen van mijn fiets. Kathleen krijgt haar fiets amper de bergwand opgeduwd en geraakt nog meer achter.

Ik loop naar beneden om te kijken wat er scheelt. De tranen staan in haar ogen. Na een goede 7 kilometer is ze volledig moe gestreden en kan ze niet meer verder. Ik zeg haar dat we zullen terugkeren naar Huallajara waar we de nacht hebben doorgebracht, want we brengen ons op deze manier in gevaar. Ik ben boos en ontgoocheld tegelijk, maar dat brengt ons niet veel verder.

Kathleen wil echter niet terug, ze wil dat we een gok wagen op eventueel voorbijrijdend vervoer. Ik vind dit nooit een goed idee, want afhankelijk zijn van derden is nooit goed. We ploeteren verder. Niet veel later zie ik in de verte een jeep, die onze richting opkomt. Kathleen roept mij toe om deze tegen te houden, want ze zit er volledig door.

Het zijn 2 vriendelijke Zwitsers, broer en zus met hun gids. Ik doe mijn verhaal en na kort overleg met hun gids besluiten ze ons te helpen. De fietsen worden meteen op het dak gebonden. Ze vinden ons helden, maar ze zijn vooral bezorgd om Kathleen. Ons naar de top van de bergpas brengen richting Sol de Manana, een gebied van vele geisers, vervolgens opnieuw op de fiets, had ik voor ogen, maar Kathleen heeft het mentaal te zwaar. Ik besluit dan maar onze ‘redders in nood’ te vragen om ons zo ver mogelijk te brengen tot Laguna Chalviri.

De weg die we afleggen met de jeep is extreem zwaar en ik besef meteen dat we misschien wel de juiste beslissing hebben genomen, ook al baal ik erg van het niet fietsen.

Eens Laguna Chalviri bereikt ga ik meteen op zoek naar de enkele refugio’s die zich op deze plaats bevinden, maar eerst bedanken we de Zwitserse familie en de gids uitvoerig voor hun aangeboden hulp. Ik vind na enige tijd een kleine kamer met een matras. Meer moeten we nu niet hebben.

Tegen de avond is Kathleen weer bijna op haar positieve en we besluiten de plaatselijke warmwaterbaden op te zoeken om onze spieren een verwenbeurt te geven. In het water is het heerlijk vertoeven, maar eens uit het water is het spurten naar onze handdoek en warme kleren, want de buitentemperatuur zoekt alweer de negatieve waarden op.

We hopen morgen weer de fietsen op te kunnen met een strijdend hart.

¡ Vamos Bolivia 😀!

Ciao,

El Cannibal y Kleentje

Afstand : 7,70 km

Hoogtemeters: 81 m

Hoogte: 4420 m

Andere interessante links:

https://trackmytour.com/wLx8M

https://www.instagram.com/vissers_marc

https://twitter.com/vissers_marc

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Laguna Chalviri»

Laguna Chalviri (7)

21 November 2017 | Peru, Bolivië, Chili | Bolivië | Laatste Aanpassing 25 November 2017

  • Sol de Manana
  • Sol de Manana
  • Sol de Manana
  • Laguna Chalviri
  • Laguna Chalviri

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking