Reisverhaal «Tayka del Desierto - Huallajara»

Peru, Bolivië, Chili | Bolivië | 0 Reacties 20 November 2017 - Laatste Aanpassing 28 November 2017

Gisterenavond en ook tijdens het ontbijt voel ik me slecht en heb bovendien weinig energie om te fietsen, wetende dat we alweer een zeer zware fietsdag voor de boeg zullen hebben. Ik probeer zo veel mogelijk calorieën in te slaan, maar bij weinig eetlust is dit niet evident. Wellicht speelt de hoogte van meer als 4500 meter ook zijn rol hierin. Kathleen is bovendien hersteld van haar paniekaanval.

Het is zeer koud buiten wanneer we op punt staan te vertrekken. Plots spreken 2 dames uit Mallorca mij aan en bieden ons een lift aan met hun jeep. Ze hebben ons gisteren gezien bij aankomst en hebben met ons te doen. Ik krijg er vooral van langs mijn vriendin in dit avontuur mee gesleurd te hebben, want dit is niets voor vrouwen, menen ze.

Na kort overleg besluiten we een eind met hen mee te rijden, wat we moeten sowieso een stuk opnieuw fietsen wat we gisteren reeds hadden afgelegd.

Na enige tijd in de erg comfortabele jeep, beslissen we opnieuw op onze fietsen te kruipen. Het is meteen weer afzien, maar we halen Arbol de Piedra, een uit de wind gesneden rotsformatie, die een ware trekpleister is voor vele toeristen. Na 8 jaar ziet hij er precies nog hetzelfde uit, want ook hier ben ik vele jaren geleden gepasseerd. Hat was trouwens tijdens deze reis dat ik horen kreeg dat er een iemand zo gek was deze route al fietsend af te leggen. Veel ongeloof maar het verhaal ging weliswaar rond onder de vele toeristen. Nu fiets ik hem zelf met mijn vriendin.

We fietsen verder richting het wondermooie Laguna Colorada, een zoutmeer dat rood kleurt door door afzetting van rode algen en bevolkt wordt door vele flamingo’s. Soms is het verplicht afstappen om onze fietsen weer vooruit te duwen in het mulle zand, maar alles went, dat probeer ik me althans in te beelden 😀.

We dalen af naar het wondermooi meer, waar we ook meteen het Reserva Eduardo Avaroa binnenrijden. De plaatselijke parkwachter waarschuwt ons voor het volgend dorp, Huallajara waar we op zoek willen gaan naar een slaapplaats. Het zou er erg gevaarlijk zijn en stelt voor om één van de refugio’s aan Laguna Colorado op te zoeken. Het maakt op mij geen indruk en we besluiten verder te fietsen een goede 10 kilometer verder langs het rode zoutmeer.

De 10 kilometer naar Huallajara is geen pretje en we doen er meer als 2 uur over. Vervolgens kies ik ook nog eens voor de slechtste weg naar dit dorp, zodoende we behoorlijk moe onze fietsen afstappen. We vinden snel een slaapplaats en voelen ons op geen ogenblik onveilig. Er wordt zelfs voor ons lekker gekookt, zodoende we morgen weer met gevulde magen de fiets op kunnen.

¡ Vamos Bolivia 😀!

Ciao,

El Cannibal y Kleentje

Afstand : 46,50 km

Hoogtemeters: 156 m

Hoogte: 4357 m

Andere interessante links:

https://trackmytour.com/wLx8M

https://www.instagram.com/vissers_marc

https://twitter.com/vissers_marc

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Huallajara»

Huallajara (13)

20 November 2017 | Peru, Bolivië, Chili | Bolivië | Laatste Aanpassing 25 November 2017

  • Laguna Colorado
  • Laguna Colorado
  • Laguna Colorado
  • Op weg naar Huallajara
  • Op weg naar Huallajara

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking