Reisverhaal «De grens met Cambodja»

Thailand, Laos, Cambodja | Cambodja | 0 Reacties 05 December 2012 - Laatste Aanpassing 08 December 2012

Bereikten we na een kleine 6 kilometer. Het was overigens nog erg vroeg.

Eerst bij de Thaïse grens een stempel van vertrek gaan halen. Alvorens onze visa voorgoed te laten afstempelen, vroegen we eerst aan de douane of we nadien onze fietsen nog mochten gaan halen, want die stonden nog op Thaïs grondgebied. Een brede glimlach vertelde ons dat dit geen probleem was. Met de fiets verder totdat een schreeuwende douanier ons duidelijk maakte dat we onmiddellijk terug moesten. Hij was van mening dat we nog geen stempel hadden, even later excuseerde hij zich uitgebreid en mochten we langs de grote poort Thailand verlaten.

Meteen was het meer chaotische Cambodja in zicht en was het vooral uitkijken naar een kantoor waar we onze visums voor Cambodja konden halen. Deze grens staat bekend om veel oplichterij waarbij vooral de toeristen het slachtoffer zijn. Iedereen probeert je wel te helpen, maar niet altijd met de juiste bedoelingen. Onze fietsen werden vlug gespot, toch konden we gelukkig het enige en juiste kantoor vinden voor onze visums. Ook hier wordt het spel meestal niet eerlijk gespeeld en blijft er veel geld plakken aan de vingers van de plaatselijke beambten.

Maar alweer onze fietsen zorgden voor enig sportief medelijden, zodoende de plaatselijke oversten niet al te veel geld vroegen om onze visums in orde te brengen. Ze wensten ons zelfs veel geluk. Vervolgens nog een laatste verplichte stop, waarbij zelfs vingerafdrukken werden gevraagd, bracht ons eindelijk in Cambodja, meer bepaald Poipet,

Deze stad is niet veel meer dan een langgerekte straat waar hotels en casino’s het straatbeeld domineren dit in schril contrast met de mannen, vrouwen en kinderen die hun waar aanbieden. Het is een drukte van jewelste. Zwaar beladen, door mannen en vrouwen getrokken handkarren passeren de grens, samen met hoog opgestapelde pick-up trucks en afgeladen bromfietsen. Het verschil met Laos en Thailand was meteen duidelijk.

Meteen trokken we al de aandacht van een groepje arrogante Cambodjanen, maar met een beetje reiservaring was dit spel vlug gespeeld en konden we eindelijk Cambodja gaan verkennen met onze tweewielers.

Welkom in het land van chaos en stof,

Anton en Kleen.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Poipet»

Poipet (2)

06 December 2012 | Thailand, Laos, Cambodja | Cambodja | Laatste Aanpassing 05 December 2012

  • Eindelijk door de chaos geraakt. Welkom in Cambodj
  • Grenspost aan de zijde van Cambodja.

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking