Reisverhaal «Voor ochtendgloren»

Thailand, Laos, Cambodja | Cambodja | 0 Reacties 20 December 2012 - Laatste Aanpassing 22 December 2012

Installeren we opnieuw onze fietsen. Vandaag een rit van 108 kilometers richting Battambang. ’s Morgens is het steeds heerlijk fietsen, maar vaak al iets te warm voor Vlaamse fietsers.

Eens we een lokale markt hebben gevonden, meestal enkele kilometers van onze startplaats, slaan we voldoende etenswaren in, want eens onderweg in de kleine dorpjes is het aanbod erg beperkt. Stokbrood zijn een populair overblijfsel uit de Franse periode. Zelfs in grotere plaatsen en steden zijn vaak ook zoete broodjes, lekkere cakes en notenbroodjes te koop. Ook bananen zijn steeds te vinden op de markten, al dan gefrituurd, ongelofelijk lekker.

We fietsen wederom overwegend door een vlak landschap, langs rijstvelden en typische suikerpalmen. Er is weinig schaduw, dus de zon brandt ongenadig op onze hoofden.

Een goede 30 kilometer voor Battambang komen we een wereldfietser tegen. We stoppen onmiddellijk. Vele verhalen en ervaringen volgen aan beide zijden en het afscheid is zoals steeds beetje pijnlijk. Want uren kunnen we doorgaan met het vertellen van eenieders belevenissen, maar onze fietsen roepen eens te meer om alsnog tijdig onze persoonlijke bestemmingen te kunnen bereiken.

Wanneer we de kaap van 100 kilometer naderen, laat Kathleen me weten dat ze volledig kapot zit. Ze kan en wil niet meer verder. Het verhaal van Siem Reap herhaalt zich. Ik overlaad haar meteen met allerlei zoetigheden en frisdrank uit ons noodrantsoen om even later de laatste kilometers naar Battambang uit te rijden, zonder ook maar één seconde Kathleen uit het oog te verliezen. Ik voel me net zoals Dr. Beaucourt op buitenlandse missie .

Na wat onderhandeld te hebben over de prijs voor een kamer, vinden we onmiddellijk ons akkoord in het eerste hotel dat we tegenkwamen. De duidelijk zichtbare uitputtingsverschijnselen van Kathleen heb ik natuurlijk (mis)gebruikt in dit financieel gesprek . We blijven hier wellicht 3 nachten.

Battambang is de tweede stad van het land, maar nog altijd even rustig en vredig provinciestadje met een Franse koloniale sfeer in het oude centrum. Zodra je de geasfalteerde straten verlaat, waan je je in een dorp.  We bezoeken al fietsend deze stad, alsook de verre omgeving. Soms moeten we hiervoor alweer erge slechte wegen trotseren, door ongerept landschap. De mensen groeten hartelijk. Het enthousiasme van zowel voorbijgangers als bewoners is ongekend en niets evenaart de mooie intense glimlach van de Cambodjanen.

Ook vinden we tijdens ons verblijf in Battambang een handelaar die Cambodjaanse wijn produceert, maar na een doorgedreven proeverij zijn wij niet overtuigd van de kwaliteit van dit natuurproduct. Al beseffen we maar al te goed, dat we geen kenners zijn.

Tot lees,

Anton & Kleen.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Battambang»

Battambang (29)

20 December 2012 | Thailand, Laos, Cambodja | Cambodja | Laatste Aanpassing 18 December 2012

  • Soms stinkt het vlees wel echt.
  • Een typisch landschap in Cambodja.
  • Het water is voor ons iets te vuil.
  • Zoals steeds op onze route komen we nog echte Camb
  • Als we eten zien, stoppen we onmiddellijk.

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking