Reisverhaal «We overslapen ons»

Thailand, Laos, Cambodja | Cambodja | 0 Reacties 10 December 2012 - Laatste Aanpassing 13 December 2012

In Sisophon en kunnen pas aan de eerste kilometers beginnen omstreeks 07.30 uur.

Dit keer fietsen we richting Siem Reap, een goede 108 kilometer verder. Er zouden maar 2 guesthouses op deze route liggen, meer bepaald in het dorpje Kralanh.

Mede we zo laat zijn vertrokken is het al meteen puffen en zweten op onze fietsen met lichte tegenwind. Het zal moeilijk worden om Siem Reap in 1 dag te bereiken, maar we geven de moed niet op.

Om 10.00 uur zijn we al in Kralanh, de enige plaats om iets te vinden om te overnachten. We beslissen hier meteen ons buikjes goed rond te eten en toch de laatste 56 kilometer verder te rijden tot Siem Reap.

Eén kilometer voor deze stad roept plots Kathleen om te stoppen. Ik gehoorzaam meteen en trek mijn remmen onmiddellijk dicht. Ze ligt ondertussen al in het gras naast de drukke weg. Bibberend van uitputting. Meteen ga ik op zoek een winkel om frisdrank en zoek ik in mijn fietszakken naar ons dagelijks (nood)rantsoen aan snoep. Na enige tijd gaat het alweer beter met haar en zegt ze me héél droog: “Dat noemen ze nu eens leeg gereden.”

We kruipen terug op onze fietsen op zoek naar een slaapplaats in deze stad die vooral bekend staat om Angkor Wat. We vinden iets ver buiten het toeristische centrum, waar opnieuw onze fietsen door vele ogen worden aanschouwd en bestudeerd.

Eens avond duiken we de stad in, deze keer niet met onze fiets, maar met de tuktuk. We achten het niet veilig onze fietsen te parkeren in het centrum van deze stad eens het donker is. Ik voel me ondertussen nog slechter als de voorgaande dagen en besluiten meteen na het eten in bed te kruipen.

Een nacht van intense ziekte volgt. Ook voor Kathleen. Afwisselend hangen we over de pot en doen beiden gans die nacht geen oog dicht. Bijkomend zat ik nog eens met acute diarree, dus het was steeds gokken eens aangekomen aan de wc-bril. Gaan zitten of vooroverbuigend op de knieën. ’s Morgens was Kathleen alweer veel beter, van mijn kant kom ik gans de dag mijn bed niet uit.

Op de tweede dag voel ik me nauwelijks beter, maar we willen absoluut Angkor Wat bezoeken en niet al te veel tijd verspelen daar we nog heel wat kilometers voor de boeg hebben in dit land. We besluiten opnieuw een tuktuk te nemen in plaats van onze fietsen, om de vele tempels in en rond Angkor Wat te bezoeken. Onderweg nog een kleine discussie met onze chauffeur die plots meer geld vraagt, maar we houden ons been stijf en winnen het geschil.

De dag daarna is het toch iets beter met me, dus bezoeken we opnieuw de vele tempels in en rond Angkor Wat, deze keer al fietsend. De vele Khmer tempels liggen erg verspreid van elkaar, waardoor onze dagteller al snel op 65 kilometer staat. Het was met slappe benen, maar het ging wel.

Bij de laatste tempel besluit Kathleen haar geluk nog te zoeken in een gezegend armbandje, wat mij eerder leek op een toeristische valstrik. Maar ze had tijdens gans onze reis nog niets gekocht voor haar zelf (lees: enkel een broeksriem uit noodzaak), dus het was haar gegund.

Maar zoals elke vrouw, moet ook Kathleen weer overdrijven en moet ik niet veel later opnieuw mijn geldbeugel boven halen voor een nieuw wijde broek met olifanten bedrukking. Om haar koopdrift eens en voor altijd een halt toe te roepen, mag ze van mij nog een ring kiezen op een lokale markt, maar daarin ze weigert. We besluiten onze laatste avond in Siem Reap door te brengen in een Indisch restaurant.

Morgen de fiets op richting Kampong Thom.

Groeten,

Anton en Kleen.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Siem Reap»

Siem Reap (13)

09 December 2012 | Thailand, Laos, Cambodja | Cambodja | Laatste Aanpassing 08 December 2012

  • In de nabijheid van Angkor Wat, wat tot het Wereld
  • We beginnen aan de vele hindoeïstische tempels in
  • Beetje verder in deze straat bevond ons guesthouse
  • Bewijs 2.
  • Zwart-wit fotografie is ook mooi.

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking