Reisverhaal «We zijn al vroeg uit de veren»

Thailand, Laos, Cambodja | Cambodja | 1 Reacties 17 December 2012 - Laatste Aanpassing 19 December 2012

Om vanuit Kampong Chhnang de volgende 97 kilometer naar Pursat te kunnen voltooien.

Deze keer een rustige route met weinig verkeer. De weg kruipt voor het eerst hier en daar een beetje omhoog, maar nooit niet meer dan 2% hellingsgraad.

We rijden door rijstvelden en plantages van bananen, mango’s en papaja’s en al vrij snel hebben we  zicht op het Cardemongebergte. Dit gebergte is nog één van de laatste echte wildernissen in Zuidoost-Azië. Opvallend zijn ook de vele moskeeën onderweg, soms zie je wel eens een hoofddoek.

Aangekomen in Pursat gaan we alweer op zoek naar een goed bed. Het is eerder een onaangenaam en saai stadje waar we maar gedurende 1 nacht zullen verblijven.

Wel vinden we ‘s avonds nog eens een leuk typisch Cambodjaans restaurant. Gelukkig was er alweer iemand aanwezig die ons kon helpen bij onze bestelling, want in de meeste plaatsen die wij doorkruisen met onze tweewielers vind je meestal geen menukaarten in het Engels.

We eten onze buikjes goed rond (lees: ik voel me sinds vandaag weer veel beter en dit sinds Siem Reap), wetende dat we morgen een zware rit van meer als 100 kilometer voor de boeg hebben richting Battambang. Ook drinken we weer een biertje.

Tot de volgende stopplaats,

Anton & Kleen.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Pursat»

Pursat (4)

17 December 2012 | Thailand, Laos, Cambodja | Cambodja | Laatste Aanpassing 18 December 2012

  • Soms zijn de wegen best in orde of werken ze eraan
  • Tijd om eerste maaltijd van de dag.
  • Als we een markt zien, gaan we steenvast op zoek n
  • Eten voor onderweg wordt aan de fiets gebonden.

 

Plaats een Reactie

marcel moelans Marc en Kathleen, Wij waarderen erg wat jullie allemaal presteren in goeie en slechtere dagen. Hou het nog enkele dagen vol om dan weer te wennen aan luxueuze Belgische beloftenland, zelfs in crisistijd. Geniet nog van het avontuurlijke labeur, ...en nogmaals hoed af , niet het minst voor Kathleen. Groetjes en tot ziens. T. L en N. M. Geplaatst op 19 December 2012

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking